FIRA MAMMA MED CAMILLA HAMID

Gör något extra gott och bjud på Camilla Hamids Mors dag-tårta. Camilla är känd receptkreatör, kokboksförfattare och TV-kock som nu tillsammans med Anthon Berg ger dig receptet på en riktigt lyxig choklad- och marsipantårta. Det blir en fika att minnas!

Till tårtrecept

MARSIPANBRÖD ORIGINAL

MARSIPANBRÖD COGNAC

MARSIPANBRÖD NOUGAT

MARSIPANBRÖD WHISKY

MARSIPANBRÖD MOCCA

MARSIPANBRÖD ORIGINAL 5X25 G

MINI MARSIPANBRÖD 10 ST

RECEPT

MARSIPAN- OCH CHOKLADTÅRTA TILL MORS DAG

En dekadent och lyxig tårta att bjuda mamma på med saftiga marsipanbottnar,
fluffig chokladmarängsmörkräm och rinnande chokladglasyr.

BOTTNAR
2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl strösocker
3 st Anthon Berg Marsipanbröd Original à 40 g
225 g mjukt, rumstempererat smör
4 st stora ägg
1 msk vaniljsocker
1,25 dl gräddfil

CHOKLADMARÄNGSMÖRKRÄM
6 st äggvitor från stora ägg
3 dl s trösocker
2 krm  salt
400 g Anthon Berg mörk choklad, 66% kakaohalt, eller liknande
500 g  mjukt, rumstempererat smör

DRIP
150 g Anthon Berg mörk choklad, 66% kakaohalt, eller liknande
1 dl vispgrädde

DEKORATION
Ätbara blommor
Anthon Berg Mini Marsipanbröd
Anthon Berg Marsipanbröd
Nougat 40 g
Marängsmörkräm

GÖR SÅ HÄR

1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra tre springformar med diameter på 23 cm med bakplåtspapper. Har du inte tre lika stora formar så kan du använda en och fodra om den för varje botten.

2. Mixa ihop Anthon Berg Marsipanbröd Original med smör och strösocker krämigt i en matberedare.

3. Skrapa ner smeten i en bunke och tillsätt ett ägg i taget under konstant vispning med elvisp. Ha sedan ner gräddfilen och vispa lite till.

4. Vänd till sist ner de torra ingredienserna till en jämn och tjock smet.

5. Riv marsipanen. Vispa ihop med strösocker. Tillsätt smöret och vispa tills blek och fluffig. Se till att skrapa ner från kanterna hela tiden.

6. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de är helt genomgräddade. 

7. Under tiden som bottnarna svalnar kan du göra marängsmörkrämen.

8. Grovhacka chokladen, lägg den i en värmetålig skål och smält den försiktigt i microvågsugn eller över ett vattenbad.

9. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp. Rör om då och då.

10. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa äggvitorna med elvisp tills dess att du fått en fast och blank maräng och undersidan av bunken har svalnat helt och hållet.

11. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen. Vispa hela tiden under tiden som du tillsätter fler ingredienser. Och fortsätt gärna vispa några minuter efter det för en riktigt krämig och fluffig smörkräm.

12. Sätt ihop din tårta med marängsmörkräm både i tårtan och runt om. Spara lite marängsmörkräm att dekorera med. Använd en palett för att få en så jämn och fin yta på tårtan som möjligt. Låt tårtan stå i kylskåpet för att kallna och stelna innan du dekorerar med rinnande choklad.

13. Drip: Grovhacka den mörka chokladen till drip:en och lägg i en värmetålig skål.

14. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.

15. Låt drip:en svalna helt och hållet innan du häller den över din kalla tårta.

16. Dekorera tårtan med marängsmörkräm, Anthon Berg Mini Marsipanbröd, Anthon Berg Marsipanbröd Nougat och röd oxalis (växt).

MARSIPAN- OCH CHOKLADTÅRTA TILL MORS DAG

En dekadent och lyxig tårta att bjuda mamma på med saftiga marsipanbottnar, fluffig chokladmarängsmörkräm och rinnande chokladglasyr.

BOTTNAR
2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl strösocker
3 st Anthon Berg Marsipanbröd Original à 40 g
225 g mjukt, rumstempererat smör
4 st stora ägg
1 msk vaniljsocker
1,25 dl gräddfil

CHOKLADMARÄNGSMÖRKRÄM
6 st äggvitor från stora ägg
3 dl s trösocker
2 krm  salt
400 g Anthon Berg mörk choklad, 66% kakaohalt, eller liknande
500 g  mjukt, rumstempererat smör

DRIP
150 g Anthon Berg mörk choklad, 66% kakaohalt, eller liknande
1 dl vispgrädde

DEKORATION
Ätbara blommor
Anthon Berg Mini Marsipanbröd
Anthon Berg Marsipanbröd
Nougat 40 g
Marängsmörkräm

GÖR SÅ HÄR

1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra tre springformar med diameter på 23 cm med bakplåtspapper. Har du inte tre lika stora formar så kan du använda en och fodra om den för varje botten.

2. Mixa ihop Anthon Berg Marsipanbröd Original med smör och strösocker krämigt i en matberedare.

3. Skrapa ner smeten i en bunke och tillsätt ett ägg i taget under konstant vispning med elvisp. Ha sedan ner gräddfilen och vispa lite till.

4. Vänd till sist ner de torra ingredienserna till en jämn och tjock smet.

5. Riv marsipanen. Vispa ihop med strösocker. Tillsätt smöret och vispa tills blek och fluffig. Se till att skrapa ner från kanterna hela tiden.

6. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de är helt genomgräddade.

7. Under tiden som bottnarna svalnar kan du göra marängsmörkrämen.

8. Grovhacka chokladen, lägg den i en värmetålig skål och smält den försiktigt i microvågsugn eller över ett vattenbad.

9. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp. Rör om då och då.

10. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa äggvitorna med elvisp tills dess att du fått en fast och blank maräng och undersidan av bunken har svalnat helt och hållet.

11. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen. Vispa hela tiden under tiden som du tillsätter fler ingredienser. Och fortsätt gärna vispa några minuter efter det för en riktigt krämig och fluffig smörkräm.

12. Sätt ihop din tårta med marängsmörkräm både i tårtan och runt om. Spara lite marängsmörkräm att dekorera med. Använd en palett för att få en så jämn och fin yta på tårtan som möjligt. Låt tårtan stå i kylskåpet för att kallna och stelna innan du dekorerar med rinnande choklad.

13. Drip: Grovhacka den mörka chokladen till drip:en och lägg i en värmetålig skål.

14. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.

15. Låt drip:en svalna helt och hållet innan du häller den över din kalla tårta.

16. Dekorera tårtan med marängsmörkräm, Anthon Berg Mini Marsipanbröd, Anthon Berg Marsipanbröd Nougat och röd oxalis (växt).